torsdag 4 mars 2010

Lyxfällan Säsong 8 Premiär 11/03 kl. 21:00


Glöm inte att lyxfällan har premiär nästa torsdag kl. 21:00! Detta kommer vi att få ta del utav:

- Att vara arbetslös är ingenting man önskar sin värsta fiende. Det har hunnit gå ett och ett halvt år sedan Per-Åke senast hade ett jobb och nu är hans ekonomiska situation kort sagt helt åt skogen. - Du måste skaffa ett jobb! ryter Lyxfällans experter. Som någon sorts försök att försörja sig i arbetslösheten samlar Per-Åke på trasiga maskiner. Planen är att laga dem och sälja med vinst, men projekten slutförs aldrig och i stället för en inkomstkälla bli investeringarna bara hål i plånboken och på gården står bland annat fyra bilar och åtta gräsklippare och samlar damm. - Det kanske är någon för mycket, erkänner Per-Åke. - Någon för mycket? Per-Åke, det är helt knäppt, säger Charlie Söderberg bedrövat. För Charlie och hans kollega Mathias Andersson är lösningen solklar: Per-Åke måste skaffa ett jobb. De ger honom tips om allt från hur man skriver sitt cv till vilken skjorta han ska ha på sig, och en stund ser allting ganska ljust ut. Men sedan kommer bakslag efter bakslag och när Per-Åke får veta att hans hus är fuktskadat brister det fullständigt för honom: - Som det ser ut nu ser jag ingen framtid, jag ser bara ett jävla elände. Avsnitt 1 av 10.
(Varför vill vi alla skuldsatta ha en kasse över huvet?)

Borta är den tid då jag såg på folk med villa, båtar, nya bilar etc, med avund.
Nuförtiden tittar jag och tänker: "stackare, undrar hur många miljoner de har i skulder..."

4 kommentarer:

  1. Herrarna på tv3 har sin standardlösning: låna! Baka ihop dina småkrediter, eller få mamma och pappa att gå i borgen.... Alternativt hittar de alltid en tillgång som kan säljas. Vi evighetsgäldenärer känner inte igen oss i Lyxfällan, för vi har redan sålt allt och får NEJ när vi ansöker om lån. Som jag ser det, är Lyxfällans råd inget som hjälper en redan överskuldsatt som INTE kan betala av på några år, utan ren underhållning för dem som inte hamnat där än utan fortfarande har en väg ut ur skulderna. Alternativt är det underhållning för dem som tror att "överskuldsatta har gått loss med kreditkortet i överflöd, och därför har sig själv att skylla". De flesta av oss har andra orsaker bakom, som skilsmässa, sjukdom, plötslig arbetslöshet eller konkurs. Det ger obotliga skuldsituationer som inte kan fixas av två klämkäcka snubbar, och då är problemen visst inte lika attraktiva för tv3 att göra program om?

    SvaraRadera
  2. Exakt, skulle inte alla vi samla ihop våra lån om vi kunde det? Eller föräldrar som går i borgen?
    Håller med dig till 100%.
    De skulle egentligen aldrig kunna hjälpa "massan".

    SvaraRadera
  3. Hej,

    Intressant ämne du skriver om!

    Vad har du för plan för att vara skuldfri 2012?

    /Linda
    linda.ahlgren@gorakarriar.se

    SvaraRadera
  4. jag tycker lyxfällan är bra!
    om du har boken "the total money makeover" skriven utav Dave Ramsey ,så läs på sidorna 82-84,där beskriver han detta du skrivit om.

    SvaraRadera